Haveplan2004

   

Omkring Påsken 2004 begyndte den store ombygning af haven. En planskitse blev udarbejdet, så vi havde et klart mål med alle de større eller mindre forandringer vi lavede.

Det største enkeltprojekt var den 50 m lange støttemur af marksten, som slynger sig igennem haven og holder på skrænten til naboen mod syd. Nogle steder er den 2m høj. Torben blev færdig med den i november 2005. Den ændrer fuldstændig havens karakter. (Se billeder af før og efter her).

Bedet over den er blevet tilplantet med Rododendron og andre fortrinsvis stedsegrønne buske.

Et andet stort delprojekt (juni 2005) var anlæggelsen af en 150 m2 terrasse med blåsorte belægningsklinker kantet med en grå granit brosten mod græsplænen. I terrassen er der lavet en cirkel af lysegrå chaussé-sten omkring en kompasrose i mørk granit. Det projekt blev udført af professionelle.

I november 2005 lagde Torben en flisegang langs med den østlige gavl. Ligesom der blev lavet en flisegang fra terrassens afslutning ved brændeskuret til gaden mod øst. Den er senere blevet kantet med toppede brosten (pigsten). Den gamle 4000 L vintønde blev kørt over i Torstens have til fryd for Ullas plejebørn. Torbens "planteskole" blev til en "forsøgshave". Den er blevet udvidet med Toves krydderurter.

I april/maj 2006 blev græsplænen tilsået og en mindre terrasse anlagt i den vestlige ende af haven. Her imellem er der anlagt et mindre bed med roser og andre prydplanter. Et bålsted i smedejern hygger om sommeren.

I september/oktober 2006 blev en del af skrænten foran det ny plankeværk ud mod gaden støttet op med marksten og de to bede blev beplantet med lave roser og Vinca."10-års-projektet" fortsætter..........


retur til forsiden ....

rev. 23. oktober 2006